نعناع علاوه بر خاصیت آرامش بخش بودن خاصیت پاک کنندگی و سم زدایی هم دارد، به همین علت از التهاب معده جلوگیری میکند و به فرآیند هضم کمک میکند.
روغن نعناع شامل اسیدهای فنولیک، فیتوسترون، ساپونینها، تریترپینها، فلانوئیدها، کاروتنوئید، آنتوسیانینها و سایر ترکیبات فعال است. این ترکیبات بهطور گسترده در مصارف مختلف استفاده میشوند.
خواص: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضد صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی (و تهوع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است.
تحقیقاتی که توسط کاستیلو خوارز و همکارانش انجام شد، نشان دهنده تاثیر گیاهان دارویی مانند نعنا رو هلیکو باکتر پیلوری بود که می تواند تاثیر بازدارنده روی این باکتری داشته باشد و از اختلالات معده و روده جلوگیری کند. وجود خواص آرامشبخشی در کنار خاصیت پاککنندگی و سمزدایی در نعناع می تواند مانع از بروز التهاب در معده شود و به بهبود فرآیند هضم هم کمک کنند بعد از نوشیدن دمنوش نعناع غدد بزاقی فعال می شوند و مقادیر کافی آنزیمهای گوارشی تولید میکند،این اتفاق باعث بهبود هضم و سلامت دستگاه گوارش و معده می شود.
آرام بخش اعصاب و مغز و معده و روده و تقویت آن ها، افزایش شیر مادر، ادرارآور قوی، ضد تب و لرز، انگل، یبوست، سردرد، سنگ مثانه، بلغم و صفرا.
پیشنهاد هایار : جهت خرید نعنا، وارد صفحه قیمت و خرید عمده نعنا شوید
برای تهیه دمنوش نعناع و پونه ابتدا پودر نعناع و پودر پونه را در قوری بریزید. سپس آب جوش را به آنها اضافه کنید.
دلیلی وجود دارد که نعناع فلفلی طعم دهنده رایجی برای خمیردندان ها، دهانشویه ها و آدامس هاست.
- در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد. - روی ورم های سخت و سرطانی، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نمایید . - از دانه های خاکشیر به عنوان پادزهر به نحو زیر می توان استفاده کرد؛ پنج گرم دانه را شسته و با گلاب یا آب خالص آن قدر بجوشانید تا شکفته شود و بعد آن را نیم گرم به مسموم بخورانید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید ارسال دیدگاه معرفی انواع چای و خواص آن
دمنوش نعناع فلفلی ممکن است علائم گوارشی مانند گاز معده، نفخ و سو هاضمه را تسکین دهد.
طبق کتاب سبزیجات و ادویه جات اثر ???? ????? ???? تانجا و چاندرا (چاپ دوم)، چای نعنا باعث تسکین سردرد، میگرن و دیگر علائم مربوط به استرس می شود.
تحقیقات نشان می دهد که چای نعنا برای بهبود خواب نیز استفاده می شود. چای آن بدون کافئین است، پس کسانی که از ناراحتی های الگوی خواب رنج می برند می توانند پیش از خوابیدن از این چای بنوشند.
زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا (در افراد گرم مزاج) می باشد.